fbpx
HomeSomMar Adria Blog

ČIŠĆENJE ROŠTILJA

Čišćenje roštilja na jednostavniji način   Sve što se stavi na rešetku ispod koje ima žara savršeno je ukusno. Sezona roštiljanja n

Što vam sve treba za savršeni roštilj?
Zašto je meso u restoranu ukusnije i mekše nego doma?!
Jednostavno neodoljiv – biftek!

Baka koja roštilja različite vrste mesa i povrća

Grill time

Čišćenje roštilja na jednostavniji način

 

Sve što se stavi na rešetku ispod koje ima žara savršeno je ukusno. Sezona roštiljanja na drveni ugljen, brikete i plin već odavno je krenula a tebe i dalje muči kako bez glavobolje jednostavno i brzo očistiti roštilj.

Općenito gledajući, ako čišćenje bilo kojeg roštilja ostavite za sljedeći dan, činite si medvjeđu uslugu. Ostatke je hrane daleko lakše ukloniti dok su još topli nego kad se osuše i zalijepe za podlogu. Da biste uopće spriječili nakupljanje toliko ostataka koje ćete poslije morati čistiti, dobro namastite roštilj prije pečenja. Idealno je koristiti prirodnu masnoću s mesa koje mislite pripremati, no poslužit će i suncokretovo ulje. Neki također premažu roštilj polovicom limuna ili luka kako bi hrana imala bolji okus.

Ako ste ekološki osviješteni i volite dati svoj doprinos okolišu  samo slijedite ove jednostavne korake:

Ulijte dvije čaše octa u bocu za raspršivanje i dodajte dvije čaše vode. Otopinu raspršite po vrhu i dnu rešetki roštilja i dok ih ne natopite. Pustite da se suše barem 10 minuta. U međuvremenu, izlijte preostalu otopinu i bocu napunite samo octom. Raspršite ocat po aluminijskoj foliji i s njom protrljajte unutrašnjost roštilja. Ispiranje nije potrebno.

Koja su vaša iskustva sa čišćenjem roštilja?

>